Sider

Translate

lørdag 23. februar 2013

Pensonistligaen slår til !

Gjengen på det privateide aldershjemmet Diamanten kjeder seg. Innsparinger tar fra dem alle gleder, kaker til kaffen, trimrommet blir stengt, de må legge seg kl 18, og maten blir verre og verre. Men da det blir bestemt at juletreet ikke skal få lys fordi det skal spares strøm flyter det over for de fem vennene Märtha, Lynet, Stina og Anna-Greta. De har sett på tv at forholdene i fengslet er mye bedre enn de har det. Så de samles over et glass multelikør og begynner å planlegge hva de skal gjøre. Märtha får en lys idè om at de må begå en eller annen form for forbrytelse, bli dømt for den og så kan de nyte livet i fengsel ! Et kupp mot Nationalmuseet i Stockholm må være den perfekte plan, og pengene bryr de seg ikke om, de skal skjenkes videre til andre gamle og fattige.

Det er mye bra her, masse humor, spennende vendinger, kjærlighet, familie og samhold. MEN den er litt for langdryg! For mye detaljer, merkelige personer som egentlig ikke hadde trengt å være med, usannsynlige hendelser. De gamle blir for spreke,råkjører med bil og drikker champis istedet for multelikør. Den siste halvdelen av boka husker du ikke at det er pensjonister med rullator du leser om. Boka er på nesten 400 sider, den hadde vært knallbra om den hadde stoppet etter 250 sider.Språket er enkelt og dermed lettlest, humoren i første halvdel er god, det er koselige karakterer, men den mister dessverre sjarmen sin på siste halvdel. Men kanskje du liker den bedre enn meg, så les den og fortell meg hva DU synes ! :)

  • Forlag: Silke forlag
  • Ute nå
  • Sjanger: Roman
  • leseeks fra forlag

1 kommentar:

  1. Den hørtes skikkelig humoristiskt ut, synd at den tok litt for my av etterkvart. Litt slitsomt når ei bok burd ha slutta læng før siste sida.

    :)

    SvarSlett