Sider

Translate

mandag 9. februar 2015

Brudekisten av Unni Lindell

Brudekisten er bok nr 10 om politietterforskeren Cato Isaksen. Jeg har ikke lest alle de andre, og det trenger man heller ikke for å lese denne. Jeg synes bøkene hennes svinger veldig. Forrige bok, Djevelkysset, var ok men ikke mer enn det. Mens Honningfellen var en meget bra bok. Og hva så med denne ??

12 år gamle Maike blir funnet død i kjelleren på Gaustad sykehus i 1988. Hennes far er psykiatrisk pasient  og hun er der på besøksdag sammen med sine brødre og venninne. Politiet konkluderer med at det var en ulykke. 25 år senere møtes Emmy Hammer og Aud  Johnsen for å snakke om det som skjedde den gangen . Foreldelsesfristen nærmer seg og møtet blir farlig, for en av kvinnene vet for mye. Angst og hat trigger et sykt sinn og en kaldblodig morder. Aud Johnsen blir drept og Cato Isaksen og Marianne Dahle får saken. Mye har skjedd med sykehuset Gaustad på de 25 årene siden ulykken. Psykiatriske pasienter skulle integreres i samfunnet og de store salene på Gaustad ble tømt. Men én flyttet aldri ut ..

Jeg har lest anmeldelsen som VG ga denne boka. De mente den hadde språklige klønerier og en overlesset slutt og ga den terningkast 4. Vel, jeg er ikke helt enig der.
Jeg synes starten var litt treg, og tenkte faktisk på om jeg skulle kutte ut å lese den. Men heldigvis fortsatte jeg for den tar seg veldig opp!
Unni Lindell er god på å bygge opp spenningen. Selv om starten var litt treg må jeg si at resten av boka er veldig bra. Uventede vendinger roter med hodet ditt så du må følge godt med mens du leser.
Jeg liker språket veldig godt, passer min lesestil ! Historien bak Gaustad sykehus sklir fint inn i historien, ledertrådene er mange men godt skjulte, og slutten var ulidelig spennende !!
Veldig bra, kanskje Unni Lindells beste? Anbefales !


  • Forlag : Aschehoug forlag
  • Utgivelse: 25 august 2014
  • Sjanger: Krim 2 kommentarer:

  1. Ikke tvil om at Unni Lindell kan krim! Nettopp som du sier på grunn av den flotte måten å bygge opp handlingen på. Og alltid med en god porsjon fornuft og realisme. Hun stiller vel sterkt til Rivertonprisen, som skal deles ut snart.(?)

    SvarSlett
  2. Hun fortjener absolutt Rivertonprisen ! på tide at en kvinne vinner den, og Unni Lindell ere en meget god kandidat :)

    SvarSlett