Sider

Translate

mandag 3. august 2015

Alltid Alice, av Lisa Genova

Denne boka har jeg hørt om både titt og ofte,men har liksom ikke følt for å lese den.Men etter at den gikk som film på kino og folk snakket om både filmen og boka fant jeg ut at jeg måtte lese den.Har selv tidlig alzheimer i familien så kanskje denne boka kunne gi meg noe ...og det gjorde den absolutt !

Alice er professor ved Harvard Universitet, gift og har tre barn. Hun reiser rundt og holder foredrag, og er en anerkjent forsker. Men noe skjer med henne, hun glemmer ord, klarer ikke å tyde sine egne huskelapper og glemmer stadig avtaler. Hun er bare 50 år og regner med det er overgangsalderen som setter sitt preg på kroppen og hjernen hennes. Men da hun ikke finner veien hjem etter en joggetur skjønner hun at det er noe annet som er galt med henne. Og diagnosen blir "Tidlig Alzheimer " Og livet som hun alltid har kjent det forandres for alltid...hvor lenge det enn blir !

Hvordan er det å miste minner om sitt liv, sine barn,barnebarn,sin egen mann? Hva skjer med deg når du ikke husker ord, hva du sa for 5 minutter siden, veien hjem fra jobb, og hvordan du gjør jobben din`? Hva føler du når ingen stoler på deg lenger, og du ikke får være alene? Hvilke følelser har du når du skjønner at den fremmede foran deg er din egen datter?
Dette er en utrolig sterk og tankevekkende bok.Det er en roman MEN mange mange opplever jo akkurat dette ! Minnene som sakte forsvinner og etterlater seg ..hva?Og det er ikke bare den syke som har det tungt ! Det er forferdelig å være pårørende til en med Alzheimers sykdom, å se en man er glad i sakte forsvinne inn i en annen verden. Kroppen er der og ser ut som den alltid har gjort, men personligheten forsvinner.Denne boka burde alle lese !Den er utrolig tankevekkende, trist men også full av latter og glede ! Anbefales  Anbefales Anbefales !!


  • Forlag: Pax Forlag 
  • Utgivelse: pocket: april 2010
  • Sjanger: Roman
  • Oversetter: Bodil Engen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar