Sider

Translate

torsdag 1. oktober 2015

Mormor danset i regnet, av Trude Teige.

Trude Teige har skrevet noen gode krimromaner, feks En hjelpende hånd som er veldig bra ! Nå har hun kommet med en roman som er basert på en sann historie. En roman om 3 generasjoner kvinner, der hemmeligheter er større en livet selv. En roman som viser at sårene etter 2 verdenskrig tar mange generasjoner å kommer over !

Juni stikker av fra en voldelig ektemann, Hun reiser ut til øya der huset etter hennes besteforeldre ligger. De er borte nå, og etter at Junis mor døde  for et år siden ligger huset der og venter på henne. Her har hun gode minner fra besteforeldre som elsket henne.Men også minner fra en mor og bestemor med hemmeligheter som ødela idyllen i den lille familien. Men nå skal det ryddes, i husets rom og minner. Da Juni finner et gammelt bilde av sin mormor med en tysk soldat blir spørsmålene mange. Hva er det mormor har holdt skjult for familien? Hvem er den tyske soldaten og hva gjør mormor sammen med han? Juni bestemmer seg for å finne sannheten bak bildet og jakten fører henne til Berlin og en krigshistorie hun aldri har hørt om før.

Hemmeligheter, fortielser og sannhet...slik er det vel i mange familier. Men denne historien og hemmeligheten er sannelig kraftig kost ! Dette er egentlig ikke en type roman jeg leser så mange av. Men jeg var på bokmøte i Trondheim og hørte Trude Teige selv fortelle om hvordan denne historien kom til henne og ble heldigvis nysgjerrig. For det er en god bok, en sterk, trist og samtidig fin historie. Siden den er basert på en sann historie gjør den et sterkt inntrykk på meg. Følelser er en sterk sans og i denne boka er det mye av den. Jeg ser VG gir den et terningkast 3 og mener den er full av klisjeer og at Trude Teige ikke kan dikte ... For noe tull !!!! Jeg vet ikke hvordan disse anmelderne leser bøker MEN det jeg skjønner er at de ikke leser på samme måte som deg og meg :) Dette er en god og sterk bok med en historie som sitter i deg lenge etter at du har lest den. Anbefales :)


  • Forlag: Aschehoug forlag
  • Utgivelse: 18 september 2015
  • Sjanger; Roman

2 kommentarer:

  1. Jeg har også hørt at denne boken fikk litt lunkne kritikker. Siden jeg har lest 50 sider og ikke er enig, så ble jeg glad da jeg leste omtalen din. Flott omtale, jeg gleder meg til å lese videre i boken :)

    SvarSlett
  2. Så bra ! Jeg blir mer nysgjerrig på bøker som får lunken kritikk i avisene for da vet jeg at jeg liker de 😄Denne ER bra så kos deg med resten av boka 👍

    SvarSlett