Sider

Translate

søndag 6. januar 2013

Den tomme stolen, av J.K.Rowling

Jula er over og jeg fikk ikke lest så mye som jeg tenkte. Men det var èn bok jeg var fast bestemt på jeg skulle ha som julelektyre, og det var den nye romanen til J.K.Rowling,Hun er jo, som kjent, forfatteren av Harry Potter bøkene, og siden jeg elsker de så måtte jo denne nye romanen hennes være bra......?

Den tomme stolen handler om en liten landsby som hete Pagford og dens innbyggere. På overflaten en idyllisk landsby med sine brosteinslagte torg og nydelige natur. Men blant innbyggerne murrer det mellom ektepar, foreldre og barn, ungdommer og naboer. Den vakre fasaden skjuler en krig. Og når Barry Fairbrother dør, og etterlater seg en tom stol i sognerådet kastes landsbyboerne ut i en konflikt uten ende.

Jah, hva skal en si?? Om jeg ikke visste det ville jeg aldri gjettet at det var forfatteren av Harry Potter som hadde skrevet dette. Det er en mørk og tragisk historie, med voldtekt, selvskading, barnemishandling,mobbing, utroskap, porno  and you name it! Det er absolutt ingen roman du kryper opp i stolen og koser deg med. Språkbruken er innimellom  utrolig tøff og stygg. Heldigvis er det litt humor innimellom. Men konklusjonen min om denne romanen er at den er .......litt kjedelig! Man skulle jo ikke tro det når en ser hva den handler om, men det er litt kjedelig språk, langdryge mellomspill og ingen sjarm !

Jeg mener J.K Rowling burde holde seg innen fantasy sjangeren, for DER har hun  lykkes :) Tror jeg finner frem Harry Potter og dødstalismanene jeg , for den har jeg bare lest 2 ganger, vel verdt å lese den en 3dje gang :)


 • Forlag : Cappelen Damm
 • Ute nå
 • Sjanger: Roman


6 kommentarer:

 1. Nei, nei, nei - den var ikke kjedelig. Den var fantastisk! Så forskjellig smak kan man altså ha. Jeg har skrevet om den her: http://knirk.no/2012/12/the-casual-vacancy-j-k-rowling/

  :o)

  SvarSlett
 2. Ja smaken er forskjellig...heldigvis :) Jeg synes den er så langdryg og litt for langt mellom høydepunkter, men må si at dette ikke er min sjanger ! Liker best fantasy og krim så dette ble rett og slett litt for kjedelig for meg :)

  SvarSlett
 3. Bynt på den boka i dag :) kjenne igjen stilen hennes, på en måte. men ser å ka du mein om at ting bli litt langdrygt innimellom.
  trur kanskje vi forvente oss litt væl my, sia vi e så gla i HP, å derfor bli skuffa over sjangerbytte å vanliheten i boka. men æ ha prøvd å lagt all førventninga på hylla, å les boka som om d va nånn anner si :) håpe æ ikke bli like skuffa :P

  SvarSlett
 4. Nå blir jeg bare nødt til å lese denne boken! Mange motstridende oppfatninger om den, så jeg får gjøre meg opp en mening - blir spennende å se hva jeg synes :)

  SvarSlett
 5. Ja man må lese selv og se hva en synes. Jeg prøvde å ikke tenke Harry Potter da jeg leste den, men uansett så synes jeg den er litt...kjedelig !

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, kanskje det er årsaken til at jeg har vært litt avventende til boken: jeg har rett og slett ikke klart å bli helt ferdig med Harry Potter og forbinder navnet hennes med denne karakteren og historien. Men leses skal den :)

   Slett