Sider

Translate

søndag 10. februar 2013

Kosekrim :)

Det er ikke ofte jeg kan kalle en krimbok koselig, men det gjør jeg med denne ! Mord på kirkegården av Maria Lang er en klassisk krimgåte fra den tiden det ikke fantes stressede politifolk med pc, mobil eller andre tekniske duppeditter ! Her er det god, gammeldags etterforskning og jeg liker det :)
Puck og Einar skal feire jul i prestegården til Pucks onkel ute på den svenske landsbygda. Julefreden senker seg julaften, men idyllen tar brått slutt når den lokale kjøpmannen blir funnet myrdet i butikken sin. Kriminalkommisær Christer Wijk tar saken og sammen med den nysgjerrige Puck  begynner de å samle ledertråder. Ryktene går og flere av landsbygdas innbyggere viser seg å skjule små hemmeligheter. Og morderen....står klar til å utføre sin neste ugjerning.
Boka starter med et lite persongalleri, og det er sånt jeg liker. Utrolig greit å ha for å sjekke ut underveis hvor de forskjellige personene hører hjemme.Boka er lettlest, men samtidig er det mange som kan være morderen så man må følge godt med. Rolig tempo, masse humor og en del overraskende vendinger gjør denne historien til en krim du kan kose deg med på mørke vinterkvelder :) Maria Lang blir sammenlignet med både Agatha Christie og Camilla Läckberg, så liker du deres bøker liker du garantert denne :)
Jeg er personlig ikke så begeistret for Camilla Läckberg sine bøker, synes denne er mye bedre !
I løpet av 2013 kommer det både en film og en tv-serie basert på 6 av Maria Langs krim romaner, og  DET gleder jeg meg til !

  • Forlag: Silke Forlag
  • Ute nå 
  • Sjanger: Krim


1 kommentar:

  1. Den hær e æ ivrig t å lesa, lest en av Maria Lang i sommern såm æ lånt fra Sandra, kalt En Morder Lyver ikke Alene. Speinnanes krim om ei gruppe menneska som samles på ei hytte ute på ei øy langt unna bolgistrøk. Deretter, ett mord! Og det e en av dæm! men kæm! :)

    SvarSlett