Sider

Translate

tirsdag 12. februar 2013

Fremtidens skrekk?

Robopocalypse er en velskrevet og litt skremmende bok. Den er skrevet av Daniel Wilson, som har en doktorgrad i robotikk fra Carnegie Mellon University og mange av robotene i denne boka er inspirert av virkelig robot-forskning.
Den er skrevet som en logg,noe som jeg ikke helt likte da jeg startet å lese. Men etterhvert skjønte jeg at det ikke kunne vært gjort annerledes. Logg-måten gjorde det utrolig greit å få med seg alt som skjedde, og gjorde den til en ypperlig bok å ha på nattbordet. " Skal bare lese en logg til nå så skal jeg sove"men du klarer ikke å legge den fra deg !!
Slik er boka beskrevet på forlagets side:
På et gitt tidspunkt i vår nære fremtid skjer det noe med de digitale systemene som holder verden i gang. De går sammen – mot oss.
En kunstig intelligens blir skapt og får navnet Archos, og den vil ikke lenger dele verden med menneskene. I det stille tar den kontroll over biler og hus med digital styring, luftfartssystemer og kommunikasjonssatellitter – all den teknologien vi har gjort oss selv så avhengige av.
I begynnelsen blir faresignalene bare oppfattet av en håndfull mennesker. Kongressmedlem Laura Perez’ datter blir truet på livet av sine snakkende robotdukker. En ensom oppfinner blir kvestet av sin robotkjæreste. En amerikansk soldat i Afghanistan blir vitne til en pasifiseringsrobots berserkergang og en ung hacker i London står plutselig ansikt til ansikt med det truende, digitale vesenet på sin ferd gjennom datanettverkene.
I løpet av noen minutter som senere ble kjent som nullpunktet, gjorde hver eneste elektriske gjenstand opprør og startet omhyggelig en opprydning av sine skapere. Og menneskeheten, som har kriget seg imellom gjennom alle tider, må for første gang i historien stå samlet.
Vi lar oss ikke utrydde!

Skremmende, spennende og tankevekkende !
Steven Spielberg har kjøpt rettighetene så da venter vi i spenning på filmen. I mellomtiden kan du slå av alle elektroniske duppe dingser rundt deg og les denne !

  • Forlag : Vendetta
  • Ute nå
  • Sjanger : Fantasy/thriller 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar