Sider

Translate

mandag 16. september 2013

Hånden av Henning Mankell

Jeg har lest de fleste bøkene til Henning Mankell, bortsett fra den siste "Den urolige mannen" Den står på lista over bøker som skal leses ( Ikke spør meg hvor lang den lista er !) Men så , ut av det blå, dukket denne boka opp "Hånden" Ikke tidligere utgitt på norsk. Hvordan kan de gjemme ei så god bok fra oss?? :(
Det er selvsagt en Kurt Wallander-historie her, i samme gode , trygge stil som før. Og kronologisk så kommer denne før "Den urolige mannen" :)

Kurt Wallander er sliten etter 30 år i politiet. Han lurer på om han skal stikke av til Mallorca men innser at han klarer ikke å slappe av uansett. Så ringer en kollega av han og vil selge han et lite hus på landet, noe som har vært wallanders drøm lenge. Han får nøklene og drar ut for å se på huset, og liker straks det han ser der han står i en hage med epletrær og bærbusker. På vei inn i huset snubler han i noe han tror er en gammel trerot men når han sjekker nærmere viser det seg at det er skjelettet av en hånd som stikker opp av jorden.

"Hånden" er en kort men ganske så intens historie om Kurt Wallander. Det er ikke noen action eller blodig historie, men veldig spennende og god. Henning Mankell er god på å skape stemning i historiene sine. Og måten han beskriver Wallander på gjør at vi liker han og kanskje synes litt synd på han. Når du får medfølelse for en person i ei bok, ja da har forfatteren skrevet godt! Kjempebra bok som absolutt fortjener sin plass blant Henning Mankells beste :)

  • Forlag: Gyldendal
  • Utgivelse: Ute nå
  • Sjanger: KrimIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar