Sider

Translate

onsdag 17. september 2014

Lyden Av Asfalt av Yngve Kveine

Det nye Tigerforlaget har kommet med sin første bok !! Nytt forlag, ny forfatter, spennende :)
Dette er en oppvekstroman fra Oslo Øst, altså laangt unna den verden jeg vokste opp i langt ute på landet i trøndelag ! Så, da var spørsmålet om denne romanen kunne gi meg noe?

Vi følger en guttegjeng som vokser opp på Linderud på 80- og 90- tallet. Livet består av dårlige lærere, familier i oppløsning, mobbing og dårlige venner. Følelsen av å være et null, verdiløs og mobbeoffer er stor. Helt til de en dag oppdager musikken til Jokke & Valentinerne. Den blir en redning i håpløsheten.

Så utrolig følelsemessing bra skrevet! Jeg har ingen mening om hvordan det er å vokse opp i en stor by, men denne boka forteller meg ganske godt hvordan det er. Den er rå og usminket men også spennende. Kanskje er det ikke så stor forskjell på bygd og by, for tankene og følelsene som kommer frem er nok veldig like for alle. Og et lite feiltrinn kan  forfølge deg i mange år, noe hovedpersonen dessverre får føle på kropp og sjel ! Det er en trist, opprørende, humoristisk og sterk historie som alle bør lese ! Veldig bra debut !


  • Forlag: Tigerforlaget.
  • Utgivelse: 8 september 2014
  • Sjanger: Roman

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar