Sider

Translate

tirsdag 2. juni 2015

Silo av Hugh Howey

Denne romanen er blitt kalt Den neste Hunger Games, og et mesterverk.Forfatteren startet denne boka som en liten novelle som han la ut på sosiale medier. Da han så hvor populær den ble fortsatte han på historien og boka ble på over 500 sider ! Og så oppdaget jeg, heldigvis at det er ikke bare 1 bok....men 3 !! Det ble en trilogi av det :) Kun bok 1 er ute på norsk enda, mens alle tre er ute på engelsk under navnet Wool.

Jorda er ødelagt, giftig for alle levende vesener. Derfor bor tusenvis av mennesker i en enorm underjordisk silo. 145 etasjer ned i jorda. Verden utenfor kan bare sees på en skjerm og det er forbudt å snakke om det som befinner seg utenfor ! Men som alltid er det noen som tviler og undrer seg over hvorfor de er innestengt. Hva er utenfor og hvorfor får de ikke snakke om det. Drømmer fødes og utvikler seg, optimisten får med seg andre tvilere.Men straffen er enkel: de får gå utenfor !

Oh, dette er dystopisk sci-fi på sitt beste ! Alle som liker å lese vil like denne. Den er annerledes og veldig spennende. Hva skjedde med verden? Er den ødelagt og giftig? Hvorfor er det forbudt å snakke om verden på utsiden? Hvem styrer i Siloen?  Hva med mat, drikke og andre livsnødvendige ting?Dette er god underholdning men samtidig et lite rop om at vi kanskje må se opp for hva vi gjør med Jorda vår. Uansett, det er ei skikkelig god og spennende bok, og jeg gleder meg til bok 2 kommer ut !


 • Forlag: Bazar Forlag
 • Utgivelse: 15.01.2015
 • Sjanger: Sci-Fi
 • Oversetter: Hanne Hay Sætre2 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg veldig lyst til å lese denne boka! Jeg er glad den er tilgjengelig hos den nærmeste bokhandelen min.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du lest den nå? isåfall håper jeg virkelig du likte den :) Jeg kan nesten ikke vente på bok 2 og 3 så det spørs om jeg må prøv meg på å lese de på engelsk. Det går litt saktere men er nok verdt det ;)

   Slett