Sider

Translate

onsdag 3. oktober 2012

Lest 11 bøker på 14 dager :)


Da har jeg hatt 14 deilige dager på Gran Canaria med kofferten full av bøker !! 11 bøker ble med og de ble alle lest. Jeg startet med serien Dødslekene. De tre bøkene har jeg ventet lenge på å få lese OG jeg ble ikke skuffet da jeg endelig kunne dykke inn i denne spennende historien!
24 deltagere blir sendt ut på en enorm utendørs arena, som kan bestå av alt fra glohet ørken, dampene jungel eller frossen ødemark. Der må de kjempe mot hverandre og omgivelsene for å overleve. Og den siste som står igjen levende vinner!!
Dette er en utrolig underholdende og levende serie. Du blir så godt kjent med Katniss, som er hovedpersonen, at du føler alt hun må gjennomgå. The Hunger Games har fått mye god kritikk og det med rette. Det ER en utrolig bra, velskrevet og intens historie ! Terningkast 5 fra meg.
Neste bok, Samuel Sekel og flukten fra Paris, av Tina Trovik. Jaaaa, en ny NORSK fantasyserie :) LIKER!! Den handler om Samuel, 13 år, som blir "headhuntet" av noe som kalles Byrået. De holder til langt ute på Hardangervidda, der de driver en hemmelig skole for tidsreisende! De samler informasjon fra fortiden i et gigantisk hemmelig bibliotek. Men snart skjønner Samuel at der er mer ved Byrået enn tidsreiser og samling av fakta. Når han reiser tilbake i tid og ser Marie-Antoinette foran giljotinen i Paris oppdager han den sjokkerende sannheten om sine foreldre.
Den er litt langdryg i starten, men den tar seg opp og blir riktig så spennende. Enkelt språk gjør den lettlest . Passer for alder 10 +. Liker du Percy Jackson så liker du denne :)
Ildtronen av Rick Riordan er bok nr 2 i Kanekrøniken. Søskenene Carter og Sadie er etterkommere av Livets hus og har spesielle krefter. Og det kommer godt med når de atter en gang må redde jorden. Denne gang mot Kaosslangen Apofis, som truer med å svelge solen og la verden gå under.
Topp underholdning for alle som liker fantasy :)
Serien om Dragen Temeraire er kjempebra. Tre bøker har kommet ut på norsk og de er vel verdt å lese.
Alle kjenner vel til Clive Cussler og han fantastiske bøker. Ny på norsk nå er Isfront og den er minst like bra som de han har gitt ut før. Dette er en ny bok om Dirk Pitt og denne gangen må han finne ut hva som gjør at en stor krise mellom Amerika og Canada bygger seg opp. Legg til en del mistenkelige dødsfall,en eksplosjon i et laboratorium, en gammel seilbåt innefrosset i isen og et gjennombrudd når det gjelder forskning mot global oppvarming. Alt henger sammen men hvordan?? Clive Cussler kan sitt emne og er utrolig god på å bygge opp spenning, Det er ingen lettlest bok men utrolig spennende!
Arven fra Stonehenge av Sam Christer blir sammenlignet med bøkene til Dan Brown. Jeg skal være enig i at det er ei bok i samme kategori, men den når kanskje ikke helt opp til Engler og Demoner eller DaVinci koden. Men den tar for seg mystikk som vi liker å lese om, nemlig Stonehenge. Har det vært et offersted? Hva har skjedd der av mystikk og overnaturlige ting??
Åtte dager før sommersolverv blir en mann ofret på det mest brutale foran en gjeng kappekledde menn. Noen timer senere tar en kjent skattejeger og arkeolog sitt eget liv og etterlater eg et kryptisk brev til sin sønn, den kjente arkeologen Gideon Chase.Jakten på mysteriet på Stonehenge er igang!
God underholdning til late høstkvelder :)

http://www.bokblogger.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar