Sider

Translate

lørdag 30. september 2017

Katharina-koden av Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er ute med ny bok om William Wisting. Dette er nr 12 i rekken av gode krimbøker fra en meget produktiv forfatter. Han skriver jo også de gode barnebøkene Detektivbyrå nr2 og Clue serien som er rettet mot de litt større barna.Han har vunnet Bokhandlerprisen, Glassnøkkelen og Rivertonprisen for sine bøker om William Wisting, og det skulle ikke forundre meg om han blir nominert for noen av disse prisene i år også!

For 24 år siden forsvant Katharina Haugen og ble aldri funnet igjen. Tilbake lå en ferdig pakket koffert og en kode skrevet ned på et ark på kjøkkenbordet. Hvert år på denne dagen oppsøker William Wisting Katharinas ektemann, som befant seg langt unna på jobb og hadde et solid alibi.Det har utviklet seg et vennskap mellom Wisting og Haugen, men denne dagen når Wisting kommer på årsdagen for Katharinas forsvinning er også Haugen forsvunnet!
Samme dag får Wisting besøk på politihuset av en yngre etterforsker fra uløste saker på Kripos, Adrian Stiller. Han jobber med cold cases og mener at Katharina saken har forbindelse med en annen forsvinning fra samme tid.Sammen må de to etterforskerne jobbe mot samme mål, noe som ikke blir enkelt!

Det er alltid med en viss spenning jeg åpner en ny bok fra Lier Horst. Jeg gleder meg til å treffe igjen William Wisting, og følge med han på oppdrag. Og jeg ble ikke skuffa denne gangen heller.Det merkes at Horst bruker sin erfaring innen politiet i sine bøker. Det er spennende å følge tankegangen til Wisting gjennom etterforskningen, og selv om dette ikke er noe intens action blir du ganske revet med i søken etter hva som skjedde med Katharina. Det føles som du følger et mysterium fra virkeligheten, at dette er noe som faktisk kan skje.Og det er noe av styrken i Horst sine bøker. Det er ikke tatt fra løse lufta, det er ikke  ville historier som bare kan skje på film eller i fantasien. Og det gjør bøkene hans veldig gode og troverdige. Jeg liker den rolige måten han tar oss med gjennom etterforskningen. Samtidig er det alltid små overraskelser som snur historien og som gjør at vi ikke klarer å legge fra oss boka. Godt jobba igjen Mr. Horst!  Anbefales med glede !Forlag: Gyldendal
Utgivelse: August 2017
Sjanger: Krim


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar