Sider

Translate

søndag 26. februar 2017

Selfies av Jussi Adler-Olsen

Bok nr 7 om " Avdeling Q" ...juhuuu 😊 Jussi Adler-Olsen er i toppen av gode krimforfattere i norden, og det er en fryd å lese hans bøker. Denne, som altså er nr 7 i serien om Carl, Assad, Gordon og Rose i avdeling Q, har et førsteopplag i Danmark på hele 200.000 ! Tenker de snart er tomme og må trykke opp enda flere 😏

Avdeling Q står i fare for å bli nedlagt pga lav oppklaringsprosent.Rose er sykmeldt da hun sliter med spøkelser fra fortiden og hemmeligheter hun prøver å skjule både for selg selv og sine nærmeste. Samtidig er det en rekke hendelser og intrikate saker som hoper seg opp for Carl , Assad og Gordon. Ran av et diskotek, drap i en bakgate, flere bil-drap og en forsvunnet Rose setter de tre karene i jobb dag og natt. De er usikre på hvilke saker de skal prioritere men oppdager fort at når de trekker i èn tråd så rykker det i hele nettet! Hvilke saker henger sammen og hvordan? Og når de finner et selvmordsbrev fra Rose haster det mest å finne henne.Men også hun er en tråd som henger sammen med nettet.

Da jeg begynte å lese "Selfies" tenkte jeg at dette er for rotete! Det er mange navn, personer og hendelser i starten som ikke henger på greip! Men jeg må si at Adler-Olsen er en mester i å kaste ut løse tråder, i alle farger , som blander seg sammen i en floke.Men som historien går fremover, stadig mer spennende, begynner trådene å samles! Atter en gang er jeg imponert over en utrolig kompleks historie som forfatteren har steinhard kontroll på. Jeg har ikke det og må noen ganger lete meg litt bakover for å huske hva som skjedde med hvem 🙈 Men jeg må si at boka fanget meg etter en stund og historien blir utrolig spennende. Det er en perfekt krimbok med alle de ingredienser man kan tenke seg. Og bortsett fra utspekulerte mord og beskrivelsen av hvordan en helt vanlig person kan forvandles til morder, er det nok Roses personlige mareritt som imponerer mest ! Hennes hemmeligheter og mareritt fra fortiden blir ganske følelsesladet etterhvert !Nok en meget god bok fra Adler-Olsen som jeg anbefaler med glede !!


  • Forlag: Aschehoug
  • Utgivelse: 13 februar 2017
  • Sjanger: Krim/thriller 

1 kommentar:

  1. Jeg er midt i denne nå, og tenkte det samme som deg i begynnelsen, mye å holde styr på :) Gleder meg til fortsettelsen!

    SvarSlett