Sider

Translate

lørdag 21. oktober 2017

Tom Egeland eller Dan Brown ?

Tom Egeland og Dan Brown er to utmerkede forfattere som begge er glad i koder og konspirasjon, mysterier og gåter som må løses. Nå har de kommet ut med ny bok samtidig og da tenkte jeg at jeg skulle lese de begge og se hvem av de jeg likte best:)
Vi starter med Tom Egelands Lasaruseffekten:

Her møter vi igjen Bjørn Beltø, en likandes kar med tørr humor, svake nerver og er blek men fattet !
Beltø får i oppdrag å finne De Dødes Bok, et tapt verk fra oldtiden.Men han er ikke den eneste som leter etter det! En hemmelig munkeorden er villig til å gå langt for å stoppe han. Men Beltø har også hjelpere, selv om han ikke vet hvem de er heller.Samtidig er et forskningsteam i USA igang med et prosjekt som skal finne ut hva som skjer med oss når vi dør, og prosjektet kalles Lasaruseffekten. Ganske snart finner Beltø en sammenheng mellom Lasaruseffekten og De Dødes Bok. Jakten er i gang 👀

Tom Egeland er god på dette ! Spenning, humor og mysterier er vel noe vi alle liker. Og når det er så godt sydd sammen som i Lasaruseffekten er det en fryd å lese. Jeg liker at det er korte kapittel og at spenningen bygger seg opp på slutten av hver kapittel. Man klarer jo ikke å legge den fra seg. Det kan bli litt mye "fakta" innimellom. Skjønt man vet jo ikke helt hva som er fakta og fiction i bøkene til Tom Egeland 😶 Men uansett, dette er et spennende tema og selv om det blir en del kjente underholdnings-klisjeer som mystiske munker, gal vitenskapsmann og hemmelige ordener så er det utrolig spennende ! Hva skjer med oss når vi dør er vel noe vi alle lurer på innimellom og Bjørn Beltø finner kanskje et svar? Jeg liker den veldig godt og har faktisk tenkt å lese den èn gang til ! Bare fordi det er mye å få med seg, fordi den er så spennende og ....bare fordi den er god !!

  • Forlag: Aschehoug forlag
  • Utgivelse: september 2017
  • Sjanger: ThrillerDan Brown sin helt,kodeknekker og professor Robert Langdon. Vi har fulgt han gjennom flere spennende bøker, der han har reist verden rundt for å løse mysterier og knekke koder. Nå er det livets store mysterier han må finne løsningen på. Hvor kommer vi fra og hvor går vi?

Denne gangen er det en av Langdons tidligere studenter som skal presentere sin revolusjonerende oppdagelse, nemlig hvor vi kommer fra og hvor går vi etter døden. Men som alltid går ikke ting som de skal og Langdon blir kastet ut i et kappløp for å redde oppdagelsen før den går tapt. Sammen med forloveden til spanias kronprins, Ambra Vidal, flykter de fra vakter og forfølgere som ikke ønsker at oppdagelsen skal bli kjent. De må løse kryptiske passord som fører de gjennom gammel historie, moderne kunst og ekstrem religion som tilslutt fører dem til nøkkelen som skal åpne hemmeligheten.Men rekker de det før fienden klarer å ødelegge oppdagelsen?

Man har store forventninger når det kommer bok fra Dan Brown. Han har jo skrevet flere veldig gode og spennende eventyr om Robert Langdon før, full av hesblesende jakt på koder, mysterier og konspirasjoner. Jeg kan dra frem den beste etter min mening, og det er Iskaldt bedrag.( Dette er ikke en Robert Langdon historie) Den er så knallgod skrevet, med utrolig spennende handling og så intens at du klarer ikke å legge den fra deg! Ikke fullt så god er Oprinnelse 😞. Plottet er spennende nok, men denne gangen synes jeg ikke Dan Brown klarer å skrive opp spenningen utover i boka. Det blir rett og slett litt tamt og forutsigbart dessverre. Misforstå meg rett,boka er grei å lese som underholdning, og det er spennende innimellom. Men man forventer litt mer fra denne forfatteren. Det er mye historie og fakta som er interessant her, men selve jakten på sannheten og passord blir litt platt. Jeg leste at forfatteren har en hel hær med hjelpere som leter fram fakta om steder, historie og kunst. Også det skuffer meg litt.Han sitter altså og får servert alt han trenger for å skrive bøkene sine ? 👾 Da burde han iallefall skape mer spenning, mer intense mysterier og rykende hete avsløringer. Det skjer ikke etter min mening,dessverre. Nei, Mr. Dan Brown, tilbake til skrivebordet , kvesse blyanten og start på nytt. Vi vet jo at du kan dette og vi vil så gjerne lese dine gode bøker. Det ble bare ikke så bra denne gangen :(


  • Forlag: Bazar forlag
  • Utgivelse: september 2017
  • Sjanger: Thriller
Så skal du bare lese èn av disse bøkene i høst er det ingen tvil om hvem av de du bør velge!
Tommel opp for Bjørn Beltø og Tom Egeland !!5 kommentarer: