Sider

Translate

søndag 16. februar 2014

Krypet av Ragnar Enger

Ragnar Enger...hvem er nå det da? Aldri hørt om han ! Ikke så rart siden dette er den aller første boka hans :) 28 år og fra Hønefoss, og inntatt i  Cappelen Damms eminente gjeng med krimforfattere...wow!
Det må være en utrolig deilig følelse, som mange av oss skal-en-dag-bli-forfatter drømmere misunner han ! .

Krypet starter med en ung jente som blir funnet drept i Nordmarka. Utførelsen av drapet er mistenkelig likt drap på 3 andre jenter som skjedde for flere år siden, men gjerningsmannen fra de drapene sitter jo fortsatt fenglset? Så hvem har utført dette? Samtidig kommer en talentfull psykiater hjem til Norge etter å ha bodd i utlandet i mange år. Han har hjulpet politiet i usa med å profilere drapsmenn og får nå en sentral rolle i etterforskningen av disse drapene. Og uten at noen vet det er det flere som leter etter morderen....

Krypet er en god debutantbok.Det er en dramatisk historie,et spennende driv og nysgjerrigheten stiger  mens du leser, hvem og hvorfor? Men samtidig er det noe som mangler her......det er litt overfladisk. Du blir ikke kjent med etterforskeren, du får ikke vite noe om livet hans, bortsett fra noen små hint her og der, og det føles litt kaldt? Plottet og etterforskningen er god, men jeg føler det blir litt tomt uten å få vite litt mer om livet rundt hovedpersonen. Kanskje i neste bok, for denne er såpass bra at jeg håper det kommer flere fra den ferske forfatteren Ragnar Enger :)

  • Forlag; Cappelen Damm
  • Utgivelse: 25 februar 2014
  • Sjanger: Krim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar