Sider

Translate

fredag 25. april 2014

Portvokteren av Martin Fyrileiv

Ny forfatter innen fantasy-sjangeren :) Martin Fyrileiv er fra Namsos og jobber som lærer. Han var blant stipendvinnerne i Schibsteds manuskonkurranse for barn og ungdom i 2012. Og det skjønner jeg godt :) Det gleder en fantasyelsker at det kommer nye forfattere med gode bøker. Det er så viktig at barn og ungdom vil lese, og denne sjangeren tror jeg har mye å si for at de blir glad i å lese. Å forsvinne inn i en annen verden, drømme seg bort og være et annet sted, la sin egen fantasi blande seg med det man leser er herlig for alle uansett alder !

I Portvokteren møter vi Einar.En ung gutt som blir mobbet på skolen og har ingen venner. Hans far forsvinner støtt og stadig under påskudd av at han må jobbe. En dag blir naboen Aslaug funnet død. Politiet mener hun er drept av et rovdyr, men Einar synes det høres merkelig ut. Derfor begir han seg ned i Aslaugs kjeller for å undersøke litt selv. Der finner han en portal til en helt annen verden, et annet rike der en kamp mellom dverger og troll utkjempes. Og Einar må finne ut om han er sterkere en han trodde !

Klassisk fantasyhistorie og norsk folketro i en herlig mix :) Språklig sett er de vel ikke det beste jeg har lest, litt for mye gjentakelse av ord og i enkelte setninger skurrer det litt. Men ikke så mye at det ødelegger en virkelig spennende bok. Denne vil jeg tro vil fenge alle fra 9-10 år og oppover som liker en spennende historie, litt skummelt og litt morsomt . Den er lettlest, noe som også er viktig for leseopplevelsen. Gleder meg absolutt til fortsettelsen siden dette er første bok i en trilogi :)


  • Forlag: Schibsted
  • Utgivelse: 10 februar 2014
  • Sjanger: Ungdom/ fantasy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar