Sider

Translate

torsdag 12. juni 2014

Doktor Fredrikis Kabinett av Jørgen Brekke :)

For det første må jeg få si at omslaget på denne boka er noe av det tøffeste jeg har sett :) Den drar iallefall mine øyne rett på boka og det er vel noe av det viktigste for ei bok. Omslaget har mye å si for førsteinntrykket . Det er jo det som gjør at du tar opp en bok og leser hva den handler om !
Så, dette er Jørgen Brekkes fjerde krim. Handlingen i alle sammen foregår i Trondheim, men mens de tre første har Odd Singsaker som etterforsker er denne en sidehistorie fra 1700-tallet der politimester Nils Bayer står for etterforskningen.

Trondheim 1769: Politimester Bayer har lovt å holde seg unna sterke drikker for å vinne hjertet til kropiken Ingrid Smeddatter. Han sliter også med helsen men har lite tid til å pleie seg selv. To soldater finner kroppen til en ung pike som er drept. Samtidig kommer en gammel kjenning tilbake til byen. Tidligere lege Fredriki dukker opp med et mystisk kabinett og ønsker å holde en forestilling. Politimester Bayer får etter hvert mye å bryne sin eminente hjerne på, og snart virvles han inn i en spiral av hendelser som blir tunge å bære for Bayer.

Jørgen Brekke blir bare bedre og bedre på å skrive:) Doktor Fredrikis kabinett er en godbit av de sjeldne! Språket...så.herlig, språk fylt av god gammeldags høflighet som vi aldri opplever lenger. Dette gjør historien så bra, så livlig og en fornøyelse å lese. Og den gretne og sinte politimesteren Nils Bayer som innerst inne er fylt med sorg, savn og kjærlighet, du må bare like han ! Intens spennende,trist, morsom, sjokkerende, irriterende......så bra var den at den fortjener terningkast:  • Forlag: Gyldendal forlag
  • Utgivelse: 2 mai 2014
  • Sjanger: Krim


1 kommentar:

  1. Dette er en bok jeg gleder meg til å lese en gang! Liker Jørgen Brekke godt. Ikke den rå og røffe krimen som er blitt så in for tida.

    SvarSlett