Sider

Translate

mandag 20. oktober 2014

Skatten fra Miklagard av Tom Egeland

Jeg gleder meg alltid når Mr.Egeland kommer med ny bok, enten det er for voksne eller ungdom ! For selv om stilen er forskjellig for ungdom og voksne er spenningen den samme.
 Dette er en frittstående fortsettelse av Katakombens Hemmelighet, og minst like bra :)

Robert blir med moren til Vestfold i sommerferien for å hjelpe til med utgravingen av en vikinggrav de har oppdaget. Ryktene sprer seg fort om at det kan være noe med den eldgamle Njålssaga, og da kan graven holde store skatter.
Samtidig begynner Robert å drømme om en gutt som heter Ulv og er en vikinggutt.Ulv vokter en stor skatt men Robert må tyde gamle runer om han skal finne denne skatten.Og han er ikke den eneste som leter.Kappløpet er i gang !

Jada,dette er nok en spennende bok fra Egeland!  Veldig lettlest, godt språk, korte og intense kapittel, noe jeg skulle ønske flere "voksen" bøker kunne ha! Enkelte bøker har så lange kapittel at du må smøre deg matpakke før du begynner å lese :(  Det blir mer intens og spennende når det presses inn mye spenning på korte kapittel, så det så ! Handlingen er jo som den skal være: et mysterium, jente og gutt møtes, ting holdes hemmelig, en god hjelper og en ond mann !! Perfekt sammensurium for å skrive en  spennende og god bok for ungdom. Denne er også opplysende, med Roberts små faktaopplysninger underveis, feks om Snorresaga, Njåls saga, runeskrifter og nattverd for å nevne noen. Dette er ei historiebok inni ei spenningsbok ! Nå vet jeg iallefall hvilken bok jeg skal gi bort i julegaver dette året.:)


  • Forlag: Aschehoug
   • Utgivelse: 16 september 2014
   • Sjanger: Ungdom/spenning  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar