Sider

Translate

tirsdag 14. oktober 2014

Svensk kosekrim av Maria Lang !

Maria Lang var Sveriges første krimdronning.Hun har skrevet 43 krimromaner, alle for hånd ! og de fleste foregår i den fiktive småbyen Skoga. Dette er krim som er skrevet på 50-tallet så her er det ikke blod og gørr men ettertenksom krim i rolig tempo :)

Anneli Hammar skal gifte seg og dagen før bryllupet går hun inn i blomsterbutikken for å sjekke brudebuketten som er satt sammen av liljekonvall. Det er siste gang hun blir sett, hun kommer aldri ut derfra igjen.Alle spor slutter der da butikkeieren hevder å ikke ha sett Anneli den dagen. Er det bryllupsnerver? Har bruden stukket fra sin styrtrike forlovede? Ingen vet noe og ryktene svirrer i den lille byen. Det er Kriminalkommissær Christer Wijk som finner henne. Hun ligger i sjøkanten, stille og vakker med en bukett liljekonvall i hendene. Samme blomster som i brudebuketten, men disse er friske og nyplukket....

Egentlig liker jeg litt rå krim, men disse bøkene til Maria Lang er bare for bra til å ikke leses ! Denne er intet unntak. Jeg liker den rolige opprullingen, alle detaljer og Kriminalkommissæren Christers rolige vesen som samler alle røde tråder og kommer med den opplagte morderen til slutt. Her må man lese nøye for å få med seg detaljene som avslører morderen. Rolig krim der en må tenke litt er ikke å forakte :) Vel verdt å lese !

  • Forlag: Silke Forlag ( Silkeperle)
  • Utgivelse: 9 september 2014
  • Sjanger: Krim
  • Oversetter: Ruth Brinchmann

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar