Sider

Translate

fredag 7. november 2014

Ekspedisjonen av Monica Kristensen.

Ekspedisjonen er Monica Kristensens femte krim fra Svalbard. Og det er tydelig at hun har et godt grep om sjangeren og stedet. Jeg har kun lest en av de fra før, Den døde i Barentsburg og likte den veldig godt. Kanskje må jeg skaffe meg de tre andre også !

En norsk ekspedisjon på vei til Nordpolen blir rammet av uforklarlig sykdom blant hundene og mennene som deltar. Men når redningshelikopteret kommer fram nekter ekspedisjonslederen å gi opp turen. Den erfarne sysselmannsbetjenten Knut Fjeld sender den sykeste av dem tilbake til Svalbard og blir selv med ekspedisjonen på turen videre mot polpunket. Men det er et enormt press både fysisk og psykisk og moralen blant deltagerne faller fort. Og som ikke kulda og stemninga i leiren er nok til å bryte de ned er det en annen trussel som nærmer seg som de ikke aner noe om. I skyggene og kulden lurer en dødelig fare!

Monica Kristenesen er UTROLIG god på å skrive Svalbardkrim! Hun skriver så godt at du kan føle kulda som kryper oppover føttene, snøen som legger seg i lag over kroppen din, angsten og den skremmende stemningen gir deg gåsehud der du ikke trodde du kunne få gåsehud !!
.  Det skjer mye, både ute i kulda og på Svalbard. Hvem, hva og hvorfor ? er det du sitter og tenker mens du leser mens du drar pleddet godt rundt deg. Det er tydelig at hun kan litt om det hun skriver om. Jeg liker måten hun skriver på, lett og ledig men samtidig så sammensatt og med en rød tråd gjennom hele boka. Har du ikke lest noe av Monica Kristensen er det sannelig på tide du gjør noe med det. For dette er vel verdt å bruke litt tid på :)

  • Forlag: Forlaget Press
  • Utgivelse: 25 september 2014
  • Sjanger: Krim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar