Sider

Translate

fredag 5. februar 2016

Ny serie fra Rick Riordan :)

Juleferien ble litt lang på bloggen min men det betyr ikke at jeg ikke har lest bøker :)
Nå har en av mine favorittforfattere innen fantasy kommet med ny gude-serie ! Rick Riordan er mest kjent for bøkene om Percy Jackson, som handler om greske guder og helter ! Nå kommer historien om norrøne guder og gutten Magnus Chase.

Siden Magnus mor døde på mystisk vis har gutten Magnus bodd på gaten. En dag blir han sporet opp av sin onkel, som kan fortelle at Magnus er sønn av en norrøn gud.Og da tar livet hans en ny vending ! Ragnarokk kommer og Magnus må finne det eneste våpenet som kan stanse Ildjotnene og hjelpe gudene i Åsgard å redde verden. Problemet er at dette våpenet har vært tapt i tusenvis av år.Og han er ikke den eneste prøver å finne dette våpenet. Ildjotnen Surt har kommet til jorden for å finne det og i kamp med en ildjotne må Magnus velge mellom sin egen sikkerhet og livet til hundrevis av uskyldige. Magnus gjør sitt valg og taper ! Hans nye liv starter etter døden, i Åsgard!

Jeg liker slike fantasy-ungdomsserier, full av ungdommelig pågangsmot, umulige prøvelser og utrolige skapninger ! Jeg blir fasinert av fantasien til de som skriver disse bøkene. Hvor tar de det fra?
Harry Potter, Percy Jackson,og Nå Magnus Chase :)
Dette er god lesing for alle aldre, men for unge som ikke liker å lese må dette være veldig spennende . Det er utrolig fantasifullt, veldig spennende og full av humor. Kanskje litt for mye humor etter min smak. Det føles litt krampaktig og overdrevent når det er humoristiske kommentarer uansett hvilken situasjon helten befinner seg i.Men det er ok, boka er veldig spennende uansett :) Her er situasjoner som er umulig å komme seg ut av, skapninger du helst aldri vil møte og helsprøe figurer du vil le av.Joda, Rick Riordan kan å skrive fantasy !

  • Forlag: Vi.gmostad & Bjørke.
  • Utgivelse: 18.01.2016
  • Sjanger: Ungdom/ fantasy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar