Sider

Translate

mandag 20. juni 2016

Den engelske piken av Katherine WebbDette er Katherine Webbs 6 bok på norsk. Hun har solgt over 150 000 bøker i Norge og hun fenger mange med sin rike og detaljerte fortellerstil.


Det er året 1958 og den nyutdannede britiske arkeologen Joan Seabrook oppfyller sin drøm om å reise til byen Muscat i Oman. Med seg har hun sin forlovede Rory og et intens ønske om å få utforske ørkenfortet Jabrin og å møte sin bror som er ut-stasjonert i den britiske militærforlegningen i Muscat. Landet herjes av konflikt mellom Sultanen og britene, mot opprørere som støttes av Saudi Arabia. Joan har ingen tanker om å bli innblandet i denne konflikten, men et møte med hennes heltinne fra barndommen forandrer alt. Maude Vickery var en velstående oppdagelsesreisende som tidlig på 1900 tallet var den første kvinne som krysset ørkenen Tomhetens hjørne. Når Joan nå endelig får møte henne er det en bitter og syk gammel dame hun møter. Men vennskapet som vokser frem mellom dem  bringer også frem gamle hemmeligheter,noe som fører til uante konsekvenser for Joan. Før hun skjønner hva som skjer står hun midt i konflikten.Hva hun enn gjør vil det få store konsekvenser for noen hun er glad i, og henne selv. Vil hun noensinne komme seg ut av Muscat og hjem til England?

Den engelske piken er en fabelaktig historie ! Det er en kjærlighetshistorie, men også så mye mer. Krig og smerte, kjærlighet og glede blandet med svik og bitterhet gir oss en god historie. Men det som virkelig setter seg etter å ha lest Den engelske piken er hvor utrolig god forfatteren er på å skape stemning, og beskrive landet, ørkenen og varmen. Du kjenner faktisk sola som steker, sand som kleber seg til leppene i den glovarme brisen, og tørsten som river i halsen mens du leser.Detaljene er så mange og så godt beskrevet at den trekker deg inn og du klarer ikke å slutte å lese ! Samtidig er det utrolig mange overraskelser i boka. Når du tror du forstår hva som skjer fremover i historien, det er jo tross alt en kjærlighetshistorie og alle vet jo hva som skal skje, så slår forfatteren til med en vri som får haken din til å dette ned. Knallgod bok som anbefales til alle !

2 kommentarer:

  1. Så eng, så enig i det du skriver! Jeg hørte denne som lydbok, og kan kke annet enn å slutte meg til anbefalingene dine- god og engasjerende underholdning fra ende til annen.
    Hvis jeg kunne fått velge en forandring her, så hadde det vært en annen tittel på boka, for "Den engelske piken" sier dessverre ingenting om hva leserne kan ventes seg av boka. Syns hvis folk prioriterer den bort bare pga en litt intetsigende og "tørr" tittel.

    SvarSlett
  2. Jeg har akkurat bestilt boka fra biblioteket. Gleder meg nå etter å ha lest din omtale. Og så er jeg enig med Berit i at tittelen på en bok kan virke mot sin hensikt. Både den og omslaget på boka bør være godt gjennomtenkt. Finner mange dårlige eksempler der!

    SvarSlett