Sider

Translate

søndag 17. august 2014

Herr Fikrys Litterære Liv av Gabrielle Zevin
Noen ganger kommer man over bøker som som setter seg fast i deg,bøker som fester seg mer enn andre. Det er som om akkurat denne boken ble skrevet bare for deg, 
Tid, sted og humør er perfekt akkurat der og da.
Dette er en slik bok !

Herr Fikry har en magisk og flott bokhandel på øya Alice i USA, Alices bokhandel. Helt til hans kone dør i en bilulykke. Han blir en bitter enkemann som hater kunder, turister, unger med klissete fingre som blar i bøkene hans, kassaoppgjør og ensomme kvelder. Det han liker best er å drikke til han sovner og drømmer om sin kone. Han orker snart ikke mer og tenker å selge sin verdifulle førsteutgave av Edgar Allan Poes debutbok og flytte fra øya. Men så skjer tragedien at boka blir stjålet og Herr Fikrys verden faller sammen.
Men så legger noen igjen noe i bokhandelen hans og Herr Fikrys liv blir aldri det samme igjen.

Denne boka handler om bøker, livet, kjærlighet til bøker, glede og sorg, bøker, gode og onde dager, litteratur og leserglede. Den er rørende men ikke sentimental, den er om kjærlighet men ikke klissete. Det er ikke et mesterverk med store ord, heller en lavmælt og velskrevet liten historie. Men den er så bra !  Jeg vet ikke hva det er med denne som fenger meg så innmari, om det er personene, handlingen eller den store bok-kjærligheten som skinner på alle sidene. Stemningen er herlig, beskrivelsen av personene er så virkelige og måten den er skrevet på gjør at den er lett å lese. Men aller best er handlingen som er lagt til en bokhandel ! For en bokelsker er det den aller beste plassen handlingen kan legges til :)
Den er nydelig, magisk og helt fantastisk !
Et "must" for alle som liker å lese !


  • Forlag: Silke Forlag
  • Utgivelse:  Forventet utgitt 15 september 2014
  • Sjanger: Roman
  • Oversetter: Lisa Vesterås

1 kommentar:

  1. Vi er ganske så enige om denne boken, den ga meg en god leseropplevelse :) Jeg har skrevet noen ord om hvordan jeg opplevde boken HER.

    SvarSlett