Sider

Translate

torsdag 4. august 2016

Budbringeren av Gert Nygårdshaug

Ny bok om Skarphedin Olsen...Hurra ! Jeg liker  denne spesielle og merkelige, men også artige fyren :) Gert Nygårdshaug har en egen skrivestil som gir denne kriposetterforskeren en herlig form for humor og vesen!

Skarphedin nyter en bedre middag på restauranten til sin nevø Fredric Drum. Men mest av alt gleder han seg til en planlagt fisketur i den berømte Hessdalen. Ufo er vel det siste han bryr seg om, men fjell og ørret derimot,dèt ser han frem til. Før han får avlsluttet kvelden høres skudd utenfor restauranten og Skarphedin og nevøen finner en av restaurantens gjester skutt og drept. Skarphedin overlater etterforskningen til politiet og reiser på sin etterlengtede tur til Hessdalen. I en koselig hytte pakker han sekken sin og tilbringer den første dagen ved et tjern, med svartkjel og ørret på kroken. For en stakket stund er liver herlig. Men når det så viser seg at den personen som ble skutt utenfor nevøens restaurant er en anerkjent forsker som har tilbragt den siste tiden i Hessdal, og at han hadde en forskervenn der som nå er forsvunnet blir Skarpheding trukket inn i etterforskningen, meget mot sin vilje. Istedet for ørret må han nå fiske etter en morder, men befinner han seg i Hessdalen? Og hva er det med kvinnen som dukker opp, sier ting som ikke henger på greip, og så forsvinner igjen ? Og når det dukker opp mystiske lys over Hessdalen vet ikke Skarphedin helt hva han skal tro? Finnes det UFO likevel, og har den noe med mordet å gjøre?

Nygårdshaugs spesielle og særegne måte å skrive på gjør alt i denne boka. Litt gammelmodig men samtidig så forfriskende full av humor! Du må lese den bare for  å få med deg alle de herlige navnene på personene som er med :) Jeg har ikke lest alle bøkene til Nygårdshaug men av de jeg har lest er dette absolutt den beste ! Det er alltid litt vanskelig å si hvorfor en synes en bok er veldig bra, men det er følelsen den gir deg når du leser den. Bildene den skaper i hodet ditt, Når du koser deg og ikke klarer å legge den fra deg, DA er det en god bok, og Budbringeren er en slik bok.Det er spenning, krim, mystikk og humor i en stor herlig klase av knallgod underholdning :)

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelse: 11.08.2016
Sjanger: Krim


4 kommentarer:

 1. Denne må jeg lese! Jeg er også stor beundrer av Nygårshaug, så denne omtalen var jeg glad for å lese. Visste ikke at han kom med ny bok nå.

  SvarSlett
 2. Har du lest den nå? Håper du likte den like godt som jeg gjorde :)

  SvarSlett
 3. Jeg har lest over 30 av Gerts bøker, og svært mange av dem holder høy kvalitet - også denne :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har lest over 30 av Gerts bøker, og svært mange av dem holder høy kvalitet - også denne :-)

  SvarSlett