Sider

Translate

fredag 28. mars 2014

Historien om huset ved havet, av Elisabeth Gifford


Dette er debut-boka til den engelske forfatteren Elisabeth Gifford. Og vi får inderlig håpe at det ikke er den siste ! Historien om huset ved havet....det er jo en utrolig spennende tittel, du blir nysgjerrig på hva slags historie dette er. Hvor viktig er tittelen på boka for deg? For meg er den veldig viktig og er ganske så avgjørende for om jeg orker å se hva boka handler om. Og Historien om huset ved havet vekket min interesse...heldigvis :) Det er en todelt historie, noe jeg egentlig ikke er så glad i, men her henger det godt sammen.

I Skottland finnes det myter om den såkalte "Selkies", et havfolk som er en kryssing mellom menneske og sel....som en havfrue. Denne myten sies å ha et norsk opphav.
1860:
Den unge presten Alexander Ferguson er fascinert av de mystiske selkiene og vil finne sannheten til deres opphav. Men hans liv forandres da han møter den hevnlystne Moira og adelsdamen Miss Marstone, som skjuler hemmeligheter som ikke tåler dagens lys.
1992:
Ruth og Michael renoverer sitt nye hjem og er rystet over det de finner under gulvplankene. Et barn ligger begravet der, og barnet har sammenvokste ben...som en selkie!

Jeg er jo veldig glad i fantasy og mystiske historier, så dette hørtes jo så spennende og bra ut ! Den startet bra, men så syntes jeg at det mystiske forsvant og det ble mye utenomsnakk....det ble som en vanlig bok, en vanlig historie, var dette så spesielt da? Jeg har en grense på 100 sider på bøker, om jeg ikke liker de innen det så legger jeg de vekk.
 HELDIGVIS fortsatte jeg å lese, for det er jo en så utrolig fin historie! Det er stemning uten like her, og de er så godt beskrevet at du kjenner det på kroppen. Og mysteriet forsvant ikke, det er der, sniker seg inn som en usynlig gjest, og har med seg overraskelser, forundring og merkelige hendelser ! Historien om Huset ved Havet har holdt på sine hemmeligheter, nå er det tid for å avsløre dem ! Denne kan du kose deg med i påskesola, anbefales med glede :)

  • Forlag: Silke Forlag
  • Utgivelse: 15 April 2014
  • Sjanger: Roman
  • Oversetter: Eva Ulven


1 kommentar:

  1. Takker for en god og grundig omtale. Tittelen vekte også interesse hos meg selv før jeg leste omtalen din ;D
    - Siri

    SvarSlett