Sider

Translate

tirsdag 25. mars 2014

Neptuns sønn, av Rick Riordan

Rick Riordan er ungdomslitteraturens spenningsmester, uten tvil ! Eller kanskje bortsett fra J-K-Rowling og hennes utmerkede bøker om Harry Potter. Men serien om Percy Jackson er nesten like bra som Harry Potter, og det kommer fra meg som er stor Harry Potter-fàn:)tNeptuns sønn er bok 2 i serien Gudene fra Olympus. Dette er en fortsettelse av de 5 første bøkene om Percy Jackson, 2 av de er kommet ut som film. Serien er inspirert av  gresk mytologi og er faktisk veldig lærerik og underholdende. Han har også skrevet serien Kanekrøniken, som tar for seg egyptisk mytologi. Så vil du at dine barn skal lese og samtidig lære litt er disse bøkene midt i blinken !

Percy våkner opp etter en lang og dyp søvn. Han husker ingenting, hvem han er eller hvor han skal. Eneste han vet er at han jages av to damer med slanger til hår og de nekter å dø ! Men problemene hans har såvidt startet, da han plutselig befinner seg i en leir for halvguder. Denne leiren minner Percy om noe, men det eneste han husker er et navn: Annabeth.
Sammen med halvgudene Frank og Hazel står Percy foran den største utfordringen av alle: verdens undergang! For det finnes en spådom, spådommen om de syv. De må finne Døden, og sette han fri. For det er derfor ingen av deres fiender kan drepes. Så lenge Døden er fanget kan ingen dø ! Alle skapninger, guder, monstre, griffer og kjemper vil aldri kunne drepes. Og dypt nede i jorden har Gaia, jordens mor, lagt sine planer for å ta over herredømme over alle. Mye står på spill for Percy og vennene, men vil de klare å redde seg selv og resten av verden?

Jadda, dette er god underholdning, for ung og for voksen:) Det er spennende, lærerikt og veldig bra. Gresk Mytologi får  noe interessant over seg når du får det servert på denne måten.Det er selvsagt det gode mot det onde, men  er du  sikker på om de onde er så onde?? og er alle de du tror gode... så gode på bunn?  Jeg liker bøkene til Rick Riordan, Han er god på å skape spenning, overraskelser og gode historier. Anbefales fra 10år og opp til 100 år :)

 • Forlag: Schibsted forlag
 • Utgivelse: 10 mars 2014
 • Sjanger: Fantasy
 • Oversetter: Torleif Sjøgren-Erichsen. ( Flott oversatt !)

2 kommentarer:

 1. Har lest mange positive omtaler av denne serien, men jeg føler meg litt for gammel til denne serien likevel... Selv om du sier den passer helt opp til 100. Men vi får se, kanskje plukker jeg opp noen av bøkene ;)
  - Siri

  SvarSlett
 2. Hei Siri,du er ikke for gammel for Percy Jackson :) Det er synd mange tror ungdomsbøker må leses av 10-12 åringer, for de passe utmerket for voksne også. Eventyr og fantasy gjør godt for fantasien vår :) Prøv en av bøkene så får du se, og davil jeg gjerne høre hva du synes ! )

  SvarSlett