Sider

Translate

onsdag 10. april 2013

Ildkrøniken, bok 2 av Begynnelsens bøker !

Ildkrøniken av John Stephens er bok nr 2 i serien Begynnelsens bøker. Den første boka heter Smaragdatlaset og kom ut sommer 2011. Serien handler om søsknene Kate, Michael og Emma. Deres foreldre forsvinner og søsknene blir flyttet rundt på forskjellige barnehjem. Men det er noe med disse tre barna som er annerledes, de har en profeti med seg: disse tre barna skal en gang finne 3 mektige bøker som kan ødelegge hele vår verden og som onde makter slåss om å finne.
Serien er beregnet for barn 8-12 år, noe jeg kanskje synes er litt ungt. 10+ ville jeg sagt, for det er skummle saker !
I Ildkrøniken leter barna etter sine foreldre. Men de er i stor fare selv, da onde makter er ute etter dem og etter en vill jakt havner Kate 100 år tilbake i tid. Der møter hun en ung gutt som har sin skjebne bundet sammen med hennes. Michael og Emma leter etter den andre av Begynnelsens bøker, og jakten leder dem til en verden av farer, monstre og venner. Vil de finne Ildkrøniken og kommer Kate seg tilbake til sin egen tid?

Jeg liker denne serien :) Den er full av fantasi, humor og er så godt og lett skrevet at det er en fryd å les. Spenningen stiger jevnt og gjør at det er vanskelig å legge den fra seg. En god bok for å få unge til å like å lese.:) Anbefales !

  • Forlag: Cappelen Damm
  • Utgitt: Mars 2013
  • Sjanger: Fantasy 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar