Sider

Translate

mandag 15. april 2013

Islandsk krim :)

Yrsa Sigurdardottir er en utmerket krimforfatter  fra Island  Hennes forrige bok, "Jeg vet hvem du er" var utrolig god, spennende, intens med et lite hint av overnaturlige krefter. Gledet meg derfor til å lese hennes nye bok "Dødsskipet"
Den starter utrolig spennende:
En luksusyacht kommer inn til kai i Reykjavik.Ombord skulle det vært en mannskap på tre og en familie på fire bestående av far, mor og to tvillingjenter.Men båten er tom, alle er borte, livbåtene er på plass og det finnes ingen tegn til noen ulykke.På land befinner den minste datteren seg, sammen med besteforeldrene.Og hun har så merkelige drømmer, hun drømmer at mamman hennes har vann i munnen.
Advokat Tora Gudmundsdottir blir hyrt inn av besteforeldrene til den lille jenta for å få hjelp til å få utbetalt livsforsikringen til sønnen og svigerdatteren.Men er de døde ? Hva skjedde på båten fra Lisboa til Island??

Det er spennende krim, full av mysterier. Vi følger to historier underveis, hva som skjer på båten og hva etterforskningen på land bringer frem. Ypperlig måte å skru opp spenningen på...det er mørk og kald stemning, noe jeg liker.Men .jeg synes boka blir litt langdryg ! Det er litt mye informasjon, litt mye dialog og litt for mye som tar litt for lang tid! Synd, for boka er egentlig knallbra, bare litt for omstendig :)

  • Forlag: Kagge
  • Ute nå
  • Sjanger: Krim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar