Sider

Translate

mandag 26. september 2016

Skift av Hugh Howey

I 2015 kom første bok i denne trilogien fra Hugh Howey. Den het Silo og tok meg med storm! En framtids dystopisk historie der alle lever i en gigantisk silo dypt ned i jorden. Der hadde de skapt et samfunn som på overflaten fungerte godt. Men alltid er det noen som vil vite mer, som graver for å finne ut hva som er sannheten om livet deres. Og de som graver for dypt får sitt ønske oppfylt, de får gå ut av siloen! Ut til en verden fylt av giftige gasser, tørr sand og død. Virkelig??
Nå har bok nr 2 kommet, og den heter Skift.Her går vi tilbake i tid i forhold til bok nr 1, men vi er 50 år frem i tid fra vårt ståsted.

Nyvalgte kongressmann Donald Keene får i oppdrag å være med og designe et sikkerhetsbygg.Dette skal plasseres ved et stort anlegg som skal bygges for å ta imot og lagre mesteparten av verdens utbrente atombrensel. Det er stor uenighet om dette anlegget så alt er strengt konfidensielt. Donald sliter med å være så mye borte fra sin kone uten at han får fortelle henne hva han driver med, samtidig som han får opplysninger som skremmer han. Sannheten er skremmende men den dagen anlegget skal åpne finner Donald fort ut at han bare vet en brøkdel av det som skal skje. Noen få mektige personer vet hva som venter verden og leder befolkningen inn på en vei de ikke kan snu fra.En vei som leder inn i Siloen, og verden som Donald kjenner den skal snart forsvinne.

Fabelaktig sier jeg ! Dette er en mektig serie, så intrikat og full av detaljer men likevel er det ganske greit å holde styr på alt. Det er et eventyr, men samtidig har det en alvorlig undertone som gjør den litt skremmende.Det er nanoroboter og nedfrysing av mennesker som så blir vekket etter hundrevis av år. Science fiction ja, men dette er jo ting som blir forsket på i dag.Men uansett, dette er virkelig god underholdning, og ikke bare for oss som liker denne sjangeren. Det er også litt krim, drama og spenning. Hva skjer med mennesker når du tar dem bort fra en verden de kjenner? Hva skjer når mange forskjellige individer må leve sammen på liten plass over lang tid? Hvor godt kjenner du din nabo, eller din beste venn? Les Silo og Skift  og bli overrasket! Gleder meg så til bok 3 at jeg klarer nesten ikke vente. Kanskje jeg skal prøve å lese den på engelsk? :)


  • Forlag: Bazar Forlag
  • Utgivelse: september 2016
  • Sjanger:  Science Fiction
  • Oversetter: Hanne Hay Sætre

1 kommentar:

  1. Jeg har også lest disse to. Ble så fascinert av Silo at jeg leste Shift på engelsk. Ble ikke like begeistret for den, så den tredje boken har fått stå i fred i hyllen. Kanskje jeg skal ta den frem å få slutt på prosjektet?

    SvarSlett