Sider

Translate

mandag 22. april 2013

Helt Utrolig Bra Krim !!


Ny krimserie fra Sverige.....og for en start! Dette er så velskrevet, spennende og intrikat at det er en sann fryd å lese!
Forfatterne Cilla og Rolf Börjlind er blant de mest erfarne manusforfattere i Sverige. Det er de som har skrevet manus til 26 Beck-filmer.Ikke rart denne boka ble så bra :)

En sen kveld i 1978 blir en ung, gravid kvinne gravd ned i sanden på en strand på Nord-Kloster. Bare hodet er synlig....og snart kommer springfloen. En liten gutt ser hva som skjer og varsler sine foreldre men det er for sent. Kvinnen er død og politiet lykkes ikke å identifisere henne. Saken forblir uløst.I 2011 får politistudent Olivia Rønning i oppgave å skrive om saken. Det første hun prøver på er å finne Tom Stilton, som den gang var etterforskningsleder, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nettet.Snart innser Olivia at disse to hendelsene, med mange års mellomrom, henger sammen på et vis.
Denne boka er som et spindelvev der trådene er mange men hver tråd, hver historie har sin egen plass og som til slutt gir en mening. Jeg liker måten de skriver på. Innimellom har de korte kontante setninger noe som er et godt virkemiddel for å fremheve viktige ting. Jeg vil ikke si det er en lettlest bok, den er intrikat men på en sånn måte at du ikke har noe problem med å følge med på handlingen. Dette er en sånn bok du ikke klarer å legge fra deg.Jeg leser mye krim, mye bra og noe dårlig, men denne er en av de beste jeg har lest på lenge! I Sverige blir denne sammenlignet med Keplers debutbok Hypnotisøren og det skal jeg være enig i !! Ser frem til neste bok i serien kommer, jeg vil lese mer fra disse to forfatterne !!

 • Forlag: Gyldendal
 •  Ute nå
 • Sjanger: Krim

3 kommentarer:

 1. Den ligger herved på leselista mi! Høres utrolig spennende ut.

  SvarSlett
 2. Aiai, denne såg spennande ut. Supert tips, takk skal du ha!

  SvarSlett
 3. Bare hyggelig å spre litt leserglede, og denne ER spennende så les i vei ;)

  SvarSlett