Sider

Translate

søndag 4. oktober 2015

Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist.

John Avjide L er Sveriges svar på Stephen King etter min mening. Grøss og gru, men skrevet på finurlige måter. Forfatteren er , gjennom alle sine bøker, opptatt av hva som skjer når vanlige mennesker møter situasjoner eller vesener de aldri hadde trodd de ville møte. Himmelstrand er sannelig et meget godt eksempel på det !

Det er en vakker morgen når de våkner i campingvognene sine. Som de har gjort hver morgen i ferien sin. Alt føles som dagen før, men noe er forandret. De er på samme campingplass,men alt er forandret. De er på en enorm grønn slette, himmelen er knallblå men sola er borte. 4 campingvogner, 10 mennesker, 8 voksne og 2 barn.Hvor er resten av campingplassen? Hvor er resten av verden??
Hva skjer når en av de tar bilen og tenker å kjøre til han finner andre mennesker? Hva skjer når  en av de har dårlige nerver og et gevær i vogna? Og hva skjer når himmelen mørkner og regnet som kommer er som syre?

Så merkelig og så spennende ! Forfatteren sier selv at dette er den rareste og mest vanskelige boka han har skrevet, og det kan jeg skjønne ! For den er rar, uforståelig og merkelig. Men den er også uhyggelig spennende, merkelig morsom og ganske så dyp. Etter bare noen sider begynte jeg å lure på hvordan i all verden forfatteren hadde tenkt seg slutten? Hvordan kan en så bisarr og uforståelig bok få en slutt som gir mening? Bare gode forfattere klarer. det, og John Avjide Lindqvist er en god forfatter :) Dette er en av de mest forunderlige bøker jeg har lest, og jeg angrer ikke !!
Anbefales !


  • Forlag: Cappelen Damm
  • Utgivelse: 12.05.2015
  • Sjanger: Roman
  • Oversetter: Henning j Gundersen. 2 kommentarer:

  1. Den e så utrolig rar å lur, men du bli hekta på den med en gang, det e så mystiskt og underlig og definitivt en av de rareste bøkern æ nånn gang har lest. Anbefale den æ å :)

    SvarSlett
  2. Jaa den e så merkelig og så bra , vanskelig å beskriv egentlig :)

    SvarSlett