Sider

Translate

tirsdag 29. oktober 2013

Den onde arven av Thomas Enger

Thomas Enger har skrevet flere krimbøker for voksne, bla  Blodtåke,og Skinndød som er to veldig gode bøker Anbefales :) Men nå har han skrevet en ungdomsbok! Som på baksiden påstår den er 10% fantasy, 70 %thriller og 20%krim. Etter min mening er det litt mer fantasy men pytt...:)

16 gamle Julie har ikke hatt noe lett liv, med en far hun aldri har sett og en mor som ligger syk på et sykehjem og ikke tåler verken lyd eller lys. Julie bor sammen med bestefaren og katten sin og på skolen bli hun mobbet. Hun liker seg best inne i Uhuriaskogen, Andre tørr ikke gå inn der for de tror det spøker, men Julie finner ro og fred der, og merkelig nok er ikke dyrene i skogen redde for henne.Så en kveld finner hun en mystisk gjenstand der ! En gjenstand som skal forandre hennes liv. En gjenstand noen er villig til å drepe for ! Julies katt blir redd henne og uten åpenbar grunn slår 13 ravner seg ned på tunet hennes og holder øye med henne......

Dette er en lettlest og bra ungdomsbok ( som også VOKSNE kan lese) Språket flyter utrolig godt, så det blir en fryd å lese :) Det er spenning, det er sårt og trist, det er skummelt og...sa jeg spennende?? For den er virkelig en sånn slukebok.....du bare må lese videre, klarer ikke å stoppe....bare et kapittel til....OG så er det utrolig godt med en jente i hovedrollen, ei jente som er sterk og svak, moden og barnslig på samme tid. Nei, denne boka anbefales til alle som liker en god, spennende historie :)

  • Forlag : Gyldendal
  • Utgivelse: Ute nå
  • Sjanger: Ungdom/fantasy

1 kommentar:

  1. Fin omtale. Jeg leser denne boka i disse dager sammen med flere. Klarer ikke å holde meg til bare en bok:) Ha en fin kveld videre:)

    SvarSlett