Sider

Translate

fredag 5. september 2014

I dødens labyrint ( The Maze runner) av James Dashner

Noen ganger er det bokas omslag som gjør at du vil lese en bok, selv om du aldri har hørt om den før. Denne fanget min interesse kun ved omslaget ! En enorm mur formet til en labyrint og to bittesmå mennesker på vei inn....dette må jo bli spennende ! Og gjett om det ble ! Denne kommer som film på kino 19 september og da finner du meg i kinosalen for dette MÅ jeg se !

Thomas våkner i en heis, uten minner om seg selv, sine foreldre eller sitt liv. Hjernen er tom.Alt han husker er fornavnet sitt. Når heisen stopper og åpner seg ser han en gjeng med gutter som står og kikker på han. Thomas har ankommet Lysningen, et stort område omringet av en enorm mur. Ingen vet hvorfor de er der eller hvordan de kom dit.Eneste de vet er at den enorme labyrinten som omringer dem må være veien ut og at enorme porter åpner seg om morgenen og stenger om kvelden.Og ingen vil være ute i Labyrinten om natten ! De vet også at det ankommer en ny gutt med heisen hver mnd så Thomas ankomst var ventet. Men allerede dagen etter kommer heisen med en ny beboer, noe som aldri har skjedd før. Og den nye som kommer er ei jente ! Hun har med en beskjed som skremmer dem alle. De har alltid trodd at Labyrinten var veien ut men kan gåten løses? Og Thomas føler en forbindelse med jenta, noe som sier ham at det er han som sitter med løsningen til gåten om Labyrinten.Finnes det en vei ut?

Oh my....dette var spenning det! For en bok ! Det er spennende fra første side og DET er det ikke alle bøker som er. Godt språk og  god oversettelse gjør den flytende og lett å lese. Hva skal man egentlig si om bøker man liker så godt? Den kunne vært 1000 sider tykkere for min del :)  Eneste jeg ikke likte helt var slutten, MEN det var nok fordi det kommer FLERE bøker i denne serien :D Bok 2, Ildprøven kommer i oktober og den skal leses !
Men først skal jeg altså på kino og se hvordan de har klart å lage film av denne utrolige spennende historien !!
  • Cappelen Damm
  • Utgivelse: 29 august 2014
  • Sjanger: Fantasy/ dystopier
  • Oversetter; Cecilie Winger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar