Sider

Translate

tirsdag 10. februar 2015

Ny koseroman fra Karin Brunk Holmqvist :)

Har du lest Potensgiverne? Eller Rapsgubbene? Hvis ikke så bør du lese de !Spesielt Rapsgubbene synes jeg er utrolig bra, morsom og litt rørende .Forfatteren har skrevet flere morsomme romaner som alle handler om enkle mennesker i enkle kår. Jeg har lest dem alle og liker dem, men synes kanskje at det blir mye av det samme. De er fine og morsomme, men når du har lest 6 slike bøker blir det nok.
Nå har hun kommet med en ny og litt annerledes bok. Eller den er vel ikke helt ny da den ble utgitt i et lite opplag i 1999, men er nå relansert. Og denne ER annerledes enn de forrige.Menneskene, stemningen og opplevelsene er mer sår enn morsom.

Erna er 34 år, ukysset og bor fortsatt hjemme hos foreldrene på gården deres. Hennes far er streng og holder henne og hennes mor i stramme tøyler. Det er ikke ofte hun får gjøre som hun vil og tanken på en mann og familie har hun gitt opp. Hun er sjenert og det er ikke ofte hun tørr å si imot sin far. Helt til hun en dag kjøper noen bøker på auksjon og inni en av bøkene finner hun et gammelt kjærlighetsbrev. Så dukker det opp enda et kjærlighetsbrev, og en mann ! Verden er i ferd med å forandre seg for Erna.

Stemningen i denne boka er helt annerledes enn i de andre romanene hennes. Det er mye følelser, kjærlighet, angst og melankoli her. Hun skriver enkelt denne forfatteren. Noen avsnitt og setninger blir kanskje litt for enkle.Det føles som man leser en bok for ungdom innimellom. Og så blir det litt for mye tenking og tilbakeblikk på ting som har skjedd før . Ting vi ikke vet noe om og ikke trenger å vite om ! Men ikke la det skremme deg fra å lese denne  boka ! For den er også veldig bra og sjarmerende. At det  er enkelt språk betyr at man kan bare slappe av og kose seg mens man leser. Det er mye følelser, sårhet og glede, undring, oppdagelser og kjærlighet. Joda, denne er verdt å få med seg :)


  • Forlag: Silke Forlag
  • Utgivelse: 16 januar 2015
  • Sjanger: Roman


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar