Sider

Translate

lørdag 3. oktober 2015

Luridiumstyven av Bobbie Peers.

Bobbie Peers er norsk, selv om navnet ikke høres så norsk ut :) Men han er norsk filmregissør som nå også prøver seg som forfatter, noe jeg ikke tror var så dumt ! Norske forlag har visstnok stått i kø for å sikre seg denne boka, og det er vel ikke noe så mange forfattere opplever :) Dette er historien om verdens beste kodeknekker, han bare vet det ikke selv enda !

12 år gamle William Wenton gjemmer seg i Norge sammen med foreldrene sine. Han vet ikke helt hvorfor de bor der og ikke hjemme i England. Men det han skjønner er at det har noe med bestefaren som forsvant for 8 år siden å gjøre. Så, når William klarer å løse Umuligheten, verdens vanskeligste kode, begynner alle hemmeligheter og onde krefter å avsløre seg. William må reddes og ender opp i England og institutt for posthuman forskning. Her blir han møtt med snakkende dører, skapninger han ikke visste fantes og det viktigste: luridium.Et intelligent metall som absolutt ikke må falle i gale hender! For å unngå dette og redde verden   William finne bestefaren!

Tanken er så god, historien er fantastisk og morsom og full av fantasi !  Humoren og mange av kommentarene  i boka er herlig:)
Bare så synd at språket er i overkant barnslig :(  Enkelte partier er godt skrevet, full av spenning og fantasi. Snakkende dører, og skapninger vi møter er veldig Harry Potter- aktig. Mens andre partier er ganske "barnslig" skrevet.Det er  synd at språket ødelegger litt for ei ellers veldig god bok for barn og unge. (og oss "store" barn som liker fantasy!) Men uansett, denne er verdt å lese, uansett alder. Den gir deg noen gode timer i en annen verden, der banditter, roboter og luridium skaper spenning :)


  • Forlag: Aschehoug Forlag
  • utgivelse: 20 august 2015
  • sjanger: fantasy/ungdom 10+

1 kommentar:

  1. Den her har æ å løst t å lesa, e bynt jo på den når æ va heim og vart dradd inn fra første side :) Må husk på å lægg den på leselista mi :)

    SvarSlett